Cluburile pretenţioase

Cluburile pretenţioase au şi o clientelă pretenţioasă. Bărbaţii se scormonesc prin buzunare pentru domnişoarele extravagante. De 1 Mai toată lumea merge la mare şi nu oricum ci cu portbagajul plin de rochii. Câte zile de pantofi tot atâtea zile în club. Pentru a se putea hotărî la o ţinută, domnişoarele de club trebuie să probeze înainte cel puţin cinci ţinute.

Locul, masa şi distracţia se plătesc în club şi destul de scump. Celor singuri, nu trebuie să le lipsească banii şi atitudinea. Cum Mamaia este Saint Tropez-ul României, acolo regăsim cozi nesfârşite la cluburi chiar dacă mesele înăuntru sunt pline ochi. Imnul staţiunii cântat anul acesta de Radu Mazăre, Loredana şi Cabron a fost ascultat mai ceva decât imnul României, probabil dintr-un patriotism exacerbat pentru Mamaia-perla litoralului românesc. Deci, la mare nu se vine oricum ci cu ochelarii de soare, cu bronzul obţinut deja la solar, portofelele burduşite, maşini de o „calitate superioară” şi cu multă, multă atitudine.

Dacă vrei să te deosebeşti atunci trebuie să faci în felul următor: îţi pui benzină cât să ajungi până la mare în Dacia Papuc a părinţilor tăi, Îţi iei în locul rochiţelor: cartofi, praz şi pălincă pentru a nu mai cheltui bani pe mâncare şi băutură. Bineînţeles chitara şi gaşca nu pot fi uitate acasă, pentru că gălăgia şi imnul îl veţi cânta voi gaşca veselă. Cei cu aerele de zmei să stăpânească cluburile cu reflectoarele lor iar provincialii, plaja sub clar de lună şi stelele. Acum care viziune pare mai romantică?! Cei mai mulţi vor rămâne în continuare tot la Saint Tropez.

No comments:

Post a Comment