Jocurile online bune sau nu?

Cred ca multi dintre noi isi pun intrebarea daca avantajele jocurilor online sunt mai multe sau mai putine decat a jocurilor clasice. Acest articol nu este o opinie avizata este doar o parere personala si prezinta avantajele si dezavantajele acestora din punctul meu de vedere.

Ca sa incep cu partea buna, consider ca jocurile online pot avea o mare influenta benefica in dezvoltarea abilitatilor noastre. Cred ca in primul rand pentru copii, acestea pot fi mult mai atractive, iar informatiile ii pot fi transmise mult mai usor avand atat suport vizual cat si auditiv. Din experiente personala spun ca imi este mult mai usor sa invat cu ajutorul unor programe interactve si cred ca mi-ar fi si mai usor prin joc (pacat ca nu prea exista jocuri educative pentru adulti) decat prin metoda clasica. Un alt plus al jocurilor online este dat de faptul ca sunt un element destresant destul de bun in cazul persoanelor cu probleme. Nimic nu este mai bun cand te simti depasit de probleme decat  cateva ore de jocuri online, care te fac sa uiti de toate si sa mai scapi de tensiune, mai ales ca interactionezi cu persoane din in mediu virtual care nu te cunosc personal. Un alt plus este elementul social, ajutand la interactionarea cu persoane noi si largirea cercului de cunostinte

Dupa cum se vede in paragraful anterior din punctul meu de vedere jocurile online pot avea avataje atat din punct de social cat si educativ, totusi elemente negative exista. In special jocurile violente pot avea efecte negative asupra psihicului, ducand la crearea de persoane violente si cu dezechilibre psihice. Din punct de vedere medical unle jocuri sunt contraindicate persoanelor cu epilepsie deoarece le pot declansa crizie.

In concluzie nu cred ca problema este daca jocurile online sunt bune sau nu ci cat timp ar trebui sa ne petrecem jucandu-ne. Ca in cazul multor altor probleme consider ca masura este cheia.

1 comment:

  1. Eu cred ca jocurile online sunt bune daca sunt jucate in timpi bine stabiliti de catre parinti. jocuri cu batai

    ReplyDelete