Celulele stem in lupta cu scleroderma

Pentru cine nu stie, scleroderma este  o afectiune autoimuna care ataca tesuturile conective ale corpului adica fix acelea care suporta pielea si organele interne ceea ce face ca acestea sa se dezvolte anormal iar stratul lor exterior sa se ingroase.
In cazul lui Amy Daniels  pielea ei a avut cel mai mult de suferit, devenind tare si pierzandu-si elasticitatea. Ce inseamna asta? Ca Amy nu putea sa isi miste capul si mainile in voie, ca a ridica o mana era un chin aproape de nesuportat iar deschisul gurii devenise aproape imposibil. si astfel ajungem la ceea ce va voi povesti azi. In timp ce Amy facea fata din ce in ce mai greu problemelor avute, la Universitatea Feinberg din SUA, un anume dr. Richard Burt dezvolta un studiu experimental pe baza de celule stem. Era o procedura revolutionare pentru anul 2005 insa una inca in stadiu de experiment.
Amy l-a contactat pe dr. Burt si dupa o sedinta de consult si verificare, doctorul a inclus-o in program oferindu-i din nou sansa la o viata normala. Mai intai medicul i-a neutralizat sistemul imunitar folosind chimioterapie si medicatie specializata iar mai apoi el a supus-o unei interventii chirurgicale de introducere in organism a unor celule stem prelevate inainte de chimioterapie.
Ceea ce a urmat poate deveni la fel de usor subiect de film pentru ca micutele celule au intrat in actiune imediat si dupa numai 6 luni de la operatie Amy putea deja sa se miste cu lejeritate beneficiind in acelasi timp de un sistem imunitar sanatos.
Si aceasta nu este nici pe departe singura poveste cu celule stem pe care o stiu. Ideea este insa nu ca celulele stem fac miracole ci ca ele sunt un tratament viabil, serios si demonstrat stiintific pentru foarte multe afectiuni. Mai multe informatii pe http://www.celule-stem.eu/celule-stem/care-este-cea-mai-buna-banca-de-celule-stem.html.

No comments:

Post a Comment