Cele mai bune partii de schi din Romania

Pentru o vacanta incredibila in inima muntilor nu este necesar sa renuntati la placerile vietii cu trei luni inainte pentru a pune ban pe ban si a pleca la ski in Austria! Romania are numeroase statiuni dedicate pasionatilor de sporturi de iarna si tot mai mult se investeste in infrastructura astfel incat fiecare dintre vizitatori, fie ei romani sau straini, sa aiba o experienta minunata si sa isi doreasca sa revina. In plus, cazarea in pensiunile si hotelurile din Romania este mult mai ieftina decat in afara tarii, mai ales daca profitati de minunile tehnicii moderne si va faceti rezervare din timp, folosind mediul online. Fie ca alegeti Busteni, Predeal, Sinaia, Maramures sau Suceava, partiile va asteapta!
In cazul in care sunteti deja un schior experimentat si va intereseaza mai mult sa prelungiti placerea datului pe zapada, atunci e cazul sa alegeti partii de lungimi mari sau cu teren care va pune tactica la incercare. Avem o lista cu cele mai lungi partii din Romania chiar aici:
  1. Drumul Rosu (Poina Brasov) - 4600 m
  2. Dealul Negru (Vatra Dornei, judetul Suceava) - 3000 m
  3. Drumul de Vara (Sinaia, judetul Prahova) - 2972 m
  4. Lupului (Poina Brasov, judetul Brasov) - 2860 m
  5. Sulinar (Poina Brasov, judetul Brasov) - 2500 m
  6. Carp (Sinaia, judetul Prahova) - 2500 m
  7. Cocosul (Predeal, judetul Brasov) - 2250 m
  8. Sub Teleferic (Poina Brasov, judetul Brasov) - 2220 m
  9. Mogosa (Mogosa, judetul Maramure?) - 2200 m
  10. Clabucet (Predeal, judetul Brasov) - 2100 m.
Daca doriti terenuri mai putin amenajate, pentru experiente la limita extremului, alegeti partiile din Bucegi. Ele sunt mai abrupte si mai salbatice, iar tehnica de ski va va fi provocata la maxim. Totusi, evitati sa schiati dincolo de terenurile special amenjate sau in zilele in care conditiile meteo nu o permit (ninsoare abundenta, risc de avalansa etc). In Busteni, exista partia Kalinderu care detine tunuri de zapada artificiala si este omologata international pentru a gazdui evenimente si competitii sportive. De obicei, este aglomerata, asa ca ar fi ideal sa mergeti in afara weekend-urilor.
Avantajul suplimentar pentru a alege cateva zile de relaxare la munte in cursul saptamanii este reprezentat si de ofertele la cazare. Puteti castiga pana la cateva sute de lei daca va cazati in zilele lucratoare sau daca va faceti rezervarea online. In plus, pe saptamana, partia este mult mai libera. Lungimea partiei este de 1700 de metri, iar gradul de dificultate mediu o face alegerea perfecta atat pentru veteranii skiatului, cat si pentru cei care vor sa isi imbunatateasca tehnica de ski.
Indiferent de alegerea dumneavoastra, amintiti-va ca iarna este un sezon care poate pune probleme daca nu sunteti echipat corespunzator. A merge la ski inseamna mai mult decat a va face rezervarea la hotel sau la pensiune si a porni spre munti! Inseamna un drum sigur, echipament specific si respectarea normelor de securitate personala pe partie si in afara lor! Distractie placuta!

No comments:

Post a Comment